sreda, 25. julij 2012

Želiš beagla?

V preteklem tednu je pasji svet zajela prekrasna novica - Padec Green Hilla, italijanskega podjetja, ki je pse pasme beagle vzrejalo v namene laboratorijskih poskusov.

Rešeni beagli


Že aprila so aktivisti vdrli v podjetje in rešili 30 beaglov. Več v članku Pes - moj prijatelj

Ob preiskavi so na dan prišli črni posli, našli so veliko neevidentiranih in mrtvih psov. Več v članku Pes - moj prijatelj

Po novih poročanjih so bili beagli predani organizaciji LAV, ki bo po preiskavah tudi poskrbela za nove domove kar 2700 psičkov. Več v članku Pes - moj prijatelj


ŽELIŠ BEAGLA?

http://www.lav.it/
Na Facebooku že kroži novička, da se oddaja 2.700 rešenih beaglov. Obrnite se na Špelo Plesnar, ki jo lahko kontaktirate kar na Facebooku.

Zakaj beagle? Beagli so odlični družinski psi, prijazni, igrivi, zelo radi imajo otroke in kljub temu, da so mojstri bežanja, imajo močan lovski nagon ter so strašno požrešni, njihova simpatičnost pretehta slabe lastnosti.

Zlasti za rešene pse velja, da se zelo navežejo na lastnika, radi pokažejo hvaležnost in spoštovanje ter so zelo prilagodljivi in zadovoljni z malimi pozornostmi. Beagli, ki še nikoli niso videli drugega kot kletke in rok, ki so jih kruto testirale ter ubijale, potrebujejo tople ljudi, ki jim bodo znali ponuditi ljubezen, toplino in varnost, ter jih seznanili s popolnoma banalnimi stvarmi, ki jih "kletkarji" še nikoli niso videli.

Še vedno niste popolnoma prepričani?
Oglejte si 5-minutni posnetek odraslih beaglov, rešenih iz podobnih laboratorijev, ki prvič stopijo iz svoje kletke.



Ni komentarjev:

Priljubljene objave: