Vprašanja&Odgovori
   4. Bok, imam vprašanje za Dono. Zanima me, kako boš zdaj na faksu skrbela za pse, kje bodo v času tvojega pouka. Namreč, že lep čas razmišljam o nakupu mopsa, ampak se faks vedno bolj približuje in sem začela dvomiti v svojo odločitev. Nočem, da mi starši pod nos mečejo, češ "hotela si ga imeti, zdaj moramo pa mi skrbeti zanj" in podobno. Kako boš izpeljala študij in skrb za psa?   6. Zdravo. Naš kuža je pred sprehodom tako navdušen, da ga komaj pripnemo. Takrat čisto ponori, grize ovratnico in laja. Problem nastopi predvsem, ko ga hoče na sprehod odpeljati moj sin. Kako naj ga ukrotimo?

   7. Zdravo. Moj kuža zna ogromno trikov, hitro se nauči novih stvari in je zelo pameten. Celo tako pameten, da opravi trike le, če ve, da bo potem nagrajen s priboljškom. Ali ga lahko kako naučim, da bo ubogal tudi na splošno?

   8. Z veseljem bom prebrala, če bosta kdaj napisala nekaj o gladkodlakem prinašalcu, ker mislim, da večina ljudi ni seznanjena s to pasmo.


   10. Mojo Neli sta že spoznala in videla, kako se obnaša do drugih psov. Zanima me, kako bi jo lahko naučila, da se ne bi zagnala v vsakega psa z zobmi (sicer ni še ugriznila, ampak samo opozarja), ampak da bi se normalno povohala, se pustila povohat ali se mogoče celo igrala? To početje mi gre zdaj res že na živce, saj se sama zelo trudim, da bi bila čim bolj v stiku s psi.Drugo vprašanje pa je, ali je pes "naučen", da ima rad ali nerad otroke? Prijateljica ima enoletno hčerko, ki jo je Neli imela zelo rada, zdaj pa ji je začela kazati svoje pravo obnašanje s kazanjem zob (sicer izgleda zelo smešno, ker kaže zobe, obenem jo pa liže), večkrat pa jo je tudi poskusila zagrabiti za čevelj, ni je nikoli stisnila, ker punčka sploh ne reagira, torej je ne boli, niti se ne boji, ampak meni je pa res neprijetno.

   11. Prosila bi, če lahko na blogu napišeta, na kak način se psa "resocializira"? Vem namreč za dva psa, ki sta večino časa na ketni, pa si ju želim kdaj spustiti, da se razgibata. Kako ju naučim, da ne bi pobegnila, da ubogata kakšna povelja? Enega sem že peljala na sprehod in uspelo mi je, da se umiri in ne skače po meni, preden ga pripnem.

   12. Zanima me, če sta imela kdaj kakšnega kužka v varstvu, ki pa se z drugimi (vajinimi) kužki ni ujel?


   Če imate vi kakšno vprašanje ga pošljite na najin mail: PoPasjeblog@gmail.com  ali pa ga napišite na najino facebook stran www.facebook.com/popasje


   Priljubljene objave: