četrtek, 12. julij 2012

Bernie: Znova med živimi

Še pred kratkim je bilo njeno življenje mučno, prekrito s črnino in strahom. V boleči tišini je izgubila upanje v ljudi, v življenje samo. Vse dokler v njeno življenje niso stopile Dobre vile ter jo odpeljale v novo življenje. Beri: Bernie v stiski

Bernie je danes ponovno zaživela. Kraljuje na kavču v dnevni sobi v svojem začasnem domu, rada ima živali, zlasti majhne pse. Varno se počuti v avtomobilu, rada ima sprehode in vodo, zadnje dni pa se je začela igrati tudi z igračkami. Potrebuje ogromno človeške pozornosti, rada se crklja ter je, kot se za mešanko Border Collieja spodobi, zelo živahna in energična psička.

Bernie na počitnicah v Mariboru

Še vedno se zelo boji hrupa, neznanih glasov, medtem ko se je na nenadne gibe in ljudi že skoraj navadila. Probleme ima s hojo na povodcu v hrupnem okolju, saj se težko osredotoči ob mešanici različnih zvokov. V slabih dveh mesecih se je sicer že veliko naučila in je na dobri poti, da postane najboljši hišni ljubljenec na svetu.

Bernie je prišla na počitnice k PoPasjecem, da se malo socializira, spoznava z drugimi psi, nauči naravnega pasjega vedenja, navadi na tuje ljudi. V naslednjih mesecih se bo rehabilitacijsko delo nadaljevalo, vse dotlej se ne najde primerni človek, ki bi jo posvojil ali pa se trenutna začasna skrbnica ne odloči, da začasni dom ne postane stalni. Ter vse dotlej Bernie ne postane uravnovešena, vesela, brezskrbna psička.

Damjana - 041 673 923


Ni komentarjev:

Priljubljene objave: