petek, 30. december 2011

Asterix išče prostor v novem svetu

 
Asti je bil danes odvzet lastniku in pripeljan v gnezdo PoPasjecev. V prihodnjih dneh mu bomo pospešeno iskali začasni ali zastalni dom, saj se po novem letu vračamo v Maribor. Ta čas bomo namenili socializaciji z ljudmi in živalmi. Z mački in psi se dobro razume. Včeraj je prvič v življenju srečal psa, danes se že poskuša igrati, vendar je v vzpostavljanju stikov neroden, zato nezadovoljno gode.

Zelo se boji hrupa, nezaupljiv je do ljudi, boji se predvsem tistih, ki dvignejo kakšen večji predmet. Če povežem strah pred večjimi predmeti, uriniranje in tresenje v lastnikovi bližini in lastnikovo preteklost, lahko skoraj sigurno potrdim, da je bil lastnik grob do njega. Ljubezni zagotovo ni bil deležen, saj je na dotike po hrbtu zelo občutljiv, božanja pa se kar ne more naveličati.

V hišo je danes vstopil prvič, zato so mu vsi predmeti neznani. Strah ga je prosto hoditi po prostoru, leži na preprogi in radovedno opazuje vedenje ostalih psov. Zaradi nepoznavanja lastne vrste, bi bilo najbolje, da ga k sebi vzame nekdo, ki že ima psa. Asti namreč potrebuje prijatelja in učitelja, ki bi mu pokazal, kako živeti izven zaklenjene barake.

V avtomobilu leži na zadnjih sedežih in ponosno gleda naokoli, kar je nasprotno lastnikovim opozorilom, da v avtu lula od straha. Spuščen lepo sledi na sprehodu in priteče, ko ga pokličeš.

Prosim, delite povezavo o Asterixu, da mu čimprej najdemo dom.

Ni komentarjev:

Priljubljene objave: