sreda, 17. oktober 2012

1. Lajkin dobrodelni kabaret

Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski LAJKA je, 16.10.2012, v ljubljanski kavarni Sputnik, organiziralo 1. dobrodelni kabaret, katerega zbran denar bo v celoti namenjen za zapuščene živali. Prireditve so se udeležili tudi mnogi znani obrazi, ki toplo pozdravljajo Lajkino vizijo.

Lajka zase pravi, da je društvo za pomoč tistim, ki ne znajo govoriti, se pritoževati, pisati protestnih ali zahvalnih pisem. Kljub temu pa prosijo za pomoč, ko trpijo, in so neizmerno hvaležne za vsako drobno pozornost. Želi si predvsem to, da bi bile zavržene in zapuščene živali obravnavane enako kot vsi ostali hišni ljubljenčki ali pasemski psi ter mačke. Delajo na osveščanju ljudi, da ima prav vsako živo bitje pravico do življenja, do odsotnosti trpljenja ter da je vsako življenje neprecenljivo ne glede na rodovnik, pasmo, starost ali barvo dlake. Ljudem skušajo prikazati in dokazati, da so živali, posvojene iz zavetišča, ravno tako ljubeče in sposobne vzgoje ter socializacije, četudi te pred namestitvijo v zavetišče niso bile deležne. Več o Lajkinem delovanju.

Ker se tudi PoPasjeci borimo za lepši pasji svet, smo se z veseljem udeležili prireditve ter prispevali nekaj denarja, ki bo Lajki pomagal pri reševanju pasjih ter mačjih življenj. Kara in Twix se prireditve sicer nista udeležila, sta bila pa ob povratku noro navdušena nad še enim simpatičnim pujskom iz "Lajkine ustvarjalnice".

Lajkina stojnica in srečelov
Prijteno vzdušje v Sputniku, s pevko Ano Soklič
Nastopajoči
Lajkino darilo za najine kosmatince

2 komentarja:

Drštvo Lajka pravi ...

Najlepša hvala za objavo in slike :). Nam je kar malo zmanjkalo časa zanje tako da smo zelo veseli kakšnih tujih :). Hvala za pomoč in nakup še enega "lajkarja" :). Upamo, da se kmalu vidimo na 2. Dobrodelnem kabaretu ;)

Donch pravi ...

Naslednjič pridemo še v pasji zasedbi, ker naš mali kar prehitro požveči Lajkine prašičke, da si spet izbere kakšnega ;)

Priljubljene objave: