torek, 8. oktober 2013

Fotoreportaža: SKUPAJ ZA ŽIVALI

V soboto, 5.10.2013, je Društvo za zaščito živali Posavje, kjer aktivno sodelujemo tudi PoPasjeci, ob svetovnem dnevu živali, organiziralo dobrodelno prireditev "SKUPAJ ZA ŽIVALI".


Na grajskem dvorišču Brežice, ki nam ga je posodil Posavski muzej, so se od 10. ure naprej odvijale otroške delavnice. Animatorke Mladinskega centra ter Jezikovne šole Poliglo so pripravile ustvarjalnice in jezikovne vaje na temo živali, otroci so izdelovali tudi igrače za brezdomčke, ki smo jih ob koncu prireditve predali Zavetišču za male živali Brežice.



Pestro je bilo tudi dogajanje na stojnicah, kjer so se predstavili DZZŽ Posavje, Kinološki društvi Brežice in Izar, veterina VET BM, PowerFood - hrana za pse, Zverinice - društvo ljubiteljev dihurjev ter naša malenkost PoPasje - varstvo in sprehajanje psov.


Za okrepčitev so poskrbele Pekarna Papež, Pekarna Suban, Pekarna Klemenčič, pridne roke Valerije Podgornik in njenih prijateljic so spekle veliko peciva, sadje je prispeval Evrosad Krško, prostovoljcem je gostilna Racman pripravila pizze, Bubka bar pa je ob tako hladnem dnevu pripravil čaj in kavo za obiskovalce.


Prve kaplje dežja so v glasbenem programu preganjali lokalni glasbeniki Maja Weiss, Adrijana Lorber ter Robi Petan, prireditev je vodila nadebudna voditeljica Sabina Našić, ozvočenje pa prispeval Studio BoBen - Bojan Benje. Ob dogodku je potekal tudi bogat srečolov, dobrodelnost prireditve pa je potrdila lepa gesta namesto vstopnine - prostovoljni prispevek društvu ali konzerva hrane za živali.


Vsem prostovoljcem, obiskovalcem in sponzorjem bi se iz srca zahvalili za pomoč pri izvedbi dogodka. Zelo veseli smo bili, da se je dogodka udeležilo toliko kosmatincev, živaloljubcev, predstavnikov veterine VET BM ter Veterinarske bolnice Brežice, pasji salon Pasji Kotiček, Posavska članica društva Animal Angels Slovenia, Lagil - posvojeni odsluženi športni hrt, brezdomčki iz zavetišča in navsezadnje društvena rešenčka - slabovidni starček Orion ter zanemarjani, bivši čuvaj skladišč Maxi King.


 USPEH PRIREDITVE
Kljub slabemu vremenu in predčasni prekinitvi prireditve zaradi dežja, smo bili zelo uspešni. Dogodek je obiskalo približno 150 ljudi, pomagalo je 30 prostovoljcev, zbrali smo 505.61 eur, 37kg konzerv, 25kg briketirane hrane za društvenike ter pokrivala in deke, ki smo jih predali Zavetišču Brežice. Od VET BM smo prejeli 100 tablet za razgliščenje, na dogodku pa je bil posvojen brezdomni zavetiščar Tay.


Ni komentarjev:

Priljubljene objave: