nedelja, 27. januar 2013

Vse najboljše, naši malčki


 

Pred enim letom se je pri nas odvijala prava norišnica. Na Markov rojstni dan so na svet privekali majhni nebogljeni terierčki, ki so zrastli v navihane, energijske bombice. Turbo na postelji, Nas na kavču, Chip v kletki, Twix pa od nikoder, so se skotili v naša srca s skromnimi 160g, manjši od dlani.

Po 1. tednu se je začela pigmentacija smrčkov, spregledali so pri 2. tednu starosti, takrat nas je obiskal tudi očka Milo. Pri 3. tednu so se jim odprli ušesni kanali, postavili so se na svoje noge in začeli raziskovati po kletki. Pokazali so se prvi znaki igre, začeli so jim rasti zobki. Pri 4. tednu starosti so že nerodno bežali iz kletke in se skrivali po sobi, začeli so jesti samostojno, se igrati z Bello in Tio. Željni so človeške pozornosti, zato so kar naprej nastavljali trebuščke in plezali po ljudeh. Če ne spijo na postelji, začnejo ponoči glasno cviliti, odlično že znajo manipulirati. V kletki so pazili na čistočo, saj so določili del, kjer lulajo in kjer spijo. Pri 5. tednu so začeli piti samostojno, Nas je rezerviran s strani novih lastnikov, navihanost in radovednost pa rasteta skozi naslednje tedne. Pri 6. tednih se že razločno pokažejo karakterji, mladički se že dominirajo, kregajo, jezijo, veliko se igrajo, si nagajajo in oponašajo starejše pse.

Pri starosti 7 tednov zapustita dom Nas in Turbo. Pri starosti 8 tednov nas zapusti še Chip, alfa samca Twixa oddajamo do starosti 3 mesecev, nato pa se uradno priključi naši družinici PoPasjecev.

Ob 1. letu starosti želimo Twixu, Nasu, Chilliju in Chipu vse najlepše - veliko zdravja, kvalitetne hrane, toplega zavetja, goro igrač in skakajočih žogic, dolgih sprehodov, veliko štirinožnih prijateljev, ljubezni in crkljanja z lastniki, razigranosti in radovednosti, srečevanja na JRT srečanjih in še in še in še ... Mamica Kara in ostali PoPasjeci smo ponosni, da ste se razvili v lepe, nagajive terierske gospodiče.

Ni komentarjev:

Priljubljene objave: