četrtek, 11. avgust 2011

One bite of "Big Apple"

NewYorški kosmatinčki so se izkazali za prave majhne razvajenčke, ki kraljujejo v mestnih parkih in se s svojimi lastniki ponosno sprehajajo po veleblagovnicah. V primerjavi s Slovenijo je Amerika bolj "pesjanarska" država, kjer so psički dovoljeni tudi v kozmetičnih prodajalnah, salonih in mnogih trgovinicah.
Po ocenah strokovnjakov naj bi jih na Manhattnu živelo kar 283.000.

"HOPE"-kotiček, kjer mimoidoči napišejo svojo željo
Ponudb za varstvo, nego, sprehajanje in prevoz živali je ogromno, prav tako pa so trgovine za hišne ljubljenčke na vsakem koraku. Cene niso pretirano višje, medtem ko je ponudba izdelkov ogromna. Na policah pa sicer nisem opazila nobene izmed poznanih znamk briketov.


Poleg popularnega Central Parka je ponujenih tudi nekaj ograjenih pasjih parkov, ki kot oaza štrlijo iz betonske džungle. Po strogih pravilih je pobiranje iztrebkov obvezno in v nasprotnem primeru tudi kaznjivo.

Na ulicah sem največkrat opazila pudlje, maltežane, yorkije in nekaj drugih majhnih pasem, kar me (glede na prostorsko stisko in prenatrpan urnik američanov) ni presenetilo. V večini so psički delovali prijazni in socializirani, vsake toliko pa se je pojavil kakšen "prestrašenček", ki se na nenehen hrup in množico ljudi ni navadil.


 Na veliko presenečenje pa sem v mestu videla tudi večje pasme, kot so haski, akita in nemški ovčar. Kako so lahko botrovali visokim temperaturam? Zahvala gre domačinom, ki redno skrbijo za svežo, hladno vodo na vročih ulicah New Yorka.

How how!

Ni komentarjev:

Priljubljene objave: