četrtek, 21. februar 2013

JAVLJA SE MIKA

V preteklem tednu je na Facebooku odmevala zgodba o obupanem pismu zaskrbljene lastnice, ki se je na DZZŽ Posavje obrnila po pomoč. Napisala je:

"Znašla sem se v situaciji ko še sama nimam nič za pod zob in se mi trga srce, ko gledam svoja dva kužka kako trpita z menoj. Imam psičko Miko, ki je stara približno tri leta je čipirana letos še ni bila cepljena imam jo približno dve leti, do ljudi ni napadalna, je dokaj nizke rasti in nima rodovnika, je pa pasme sibirski haski, po naravi dokaj plašna, saj njeno življenje ni bilo lepo, preden sem jo prevzela. Drugi pes Mike je njen sin, star je malo več kot eno leto, je prijazen do ljudi, ni napadalen do drugih živali, je čipiran, vendar pa ni cepljen proti steklini, je mešanec med sibirskim haskijem in kraško nemškim ovčarjem. Psa sta trenutno brez hrane in brez toplega doma, zelo mi je žal da jima tega ne morem več nuditi in imam zaradi tega občutek krivde, vendar pa imam zelo močno željo, da bi se jima to čim prej uredilo saj se moram tudi jaz izseliti do konec tedna in psov ne morem vzeti seboj, saj nimam pogojev, zato prosim vas iz srca vas prosim za pomoč."

Nad odzivom facebookarjev smo bili zelo navdušeni, saj je v nekaj dneh novica obšla celo Slovenijo. Ker je bila psička MIKA zelo prestrašena zaradi slabih izkušenj iz preteklosti (lastnica jo je namreč rešila pred trpinčenjem), smo se odločili, da gre na probo v nov dom, da vidimo, kako bo shajala s tamkajšnjo starejšo nemško ovčarko. Njena nova gospodarica pravi, da je Mika zelo pridna in se počasi privaja na novo okolje, tudi s seniorko Ajo se dobro razumeta. Držimo pesti, da bo začasni dom postal stalni.


Ni komentarjev:

Priljubljene objave: