sreda, 18. april 2012

Kvaliteta pasje hrane

REKLAMA NI DOKAZ O KVALITETI



Rezultat izbire pasje hrane glede na reklamiranje ali nizko ceno, se pogosto kaže v nesijoči slabi dlaki, prhljajasti koži, mnogi psi imajo tudi številne prebavne motnje. Zmotno je namreč mišljenje, da je hrana v lično zapakiranih vrečkah, opremljena s prekrasnimi slikami in oglaševana s super reklamo, res tako dobra za našega psa. Če bi naredila anketo, bi verjetno še vedno 40% anketirancev trdilo, da je Pedigree zelo kvalitetna hrana. Kako ne bi bila, če ima pa super oglas s simpatičnim kuvašem, ki navdušeno hlasta brikete, "bogate z vitamini in minerali"?

PEDIGREE - Z NAJLEPŠIMI REKLAMAMI IN NAJSLABŠIMI OCENAMI

Naj vas razočarava. Hrana Pedigree se pojavlja le na policah človeških živilskih trgovin, medtem ko je ne morete najti v nobeni pasji poslovalnici v Slovenji, no tudi na svetu ne. Zakaj ne? Ker si je glede na lestvice ocenjenih briketov prislužila najnižjo oceno po kvaliteti, kar je 1 zvezdica od petih.

Žito, voda, meso, riž, aditivi in kanček mesa, pa ljudje že mislijo, da ima pes v briketih vse, kar potrebuje. Ljudje vse preveč pozabljamo, da ne gre istovetiti človeških prebavnih sistemov s pasjimi. Največji problemi se kot pomanjkanje prave mere hranil pokažejo še posebej pri tistih psih, ki uživajo kuhani hrano. Le kako bi se znašli? Saj očitno še sebe, sodeč po raziskavah o debelosti, ne znamo pravilno nahraniti.( Seznam živil, ki niso priporočljive za psa)

In zakaj so psi še vedno tako nori na Pedigree? No ... Zakaj pa smo ljudje tako nori na hamburgerje, ocvrt krompirček ter nenormalno zasoljeno in začinjeno hrano?

SESTAVINE HRANE

Tako kot naj bi bilo pomembno branje etiket na človeški hrani, je pomembno tudi poznavanje sestavin v hrani, ki jo je naš pes. Mnogi svoje hitre nakupe hrane, ki pač pride v trenutku pod roke, argumentirajo z "saj je samo pes"- izgovorom. A hkrati se ne zavedajo, da bodo s kvalitetnimi obroki ne samo omogočili psu bolj zdravo življenje, temveč tudi sebi prihranili marsikateri strošek pri veterinarju.

Mnoge alergije pri hranjenju se pojavijo zaradi prisotnosti žitaric, ki NISO priporočljive v pasji prehrani. Med najkvalitetnejše hrane torej uvrščamo tiste, ki so "no-grain". ( Analiza sestavin v pasji prehrani)


ZA KATERO HRANO NAJ SE ODLOČIM?

Slovensko tržišče je nasičeno z ogromno proizvajalci pasje hrane, zato sva se odločila da za vzorec izvzameva nekaj bolj poznanih znamk in jim s pomočjo spletnih strani podava oceno.

ORIJEN




HOLISTIC

ACANA




HILL'S SCIENCE
TASTE OF THE WILD




ROYAL CANIN





EUKANUBA




ZIWIPEAK DAILY DOG




PEDIGREE





Naše zverine so se odločile za Taste of the wild, mladički pa so bili navdušeni nad Orijenom. Kaj pa jejo vaši psi?

1 komentar:

Priljubljene objave: