sreda, 5. september 2012

BERNIE in TITA

Večino brezdomnih živali imam priložnost spoznati osebno. Ponavadi predvsem zato, ker zanje ne najdemo začasnega doma in nam ostane le obupan "bošpaprinaspočakal"- izgovor. Včasih midva, včasih babica in večinoma teta, tako nekako, dokler nam reševanja ne prekrižajo logistični problemi (npr. zapolnjena kapaciteta skramb, kleti in pralnic ali množični zapleti povodcev).

V prav vsakem začasniku najdem poseben čar in iz se učim iz njegove preteklosti. O surovosti človeštva. O krivicah. O ignoranci. O nasilju. O ozkoglednosti. O egoizmu. Predvsem o negativnih predznakih, ki mi pravijo "Bodi nekaj boljšega. Ne le človek."

BERNIE IN TITA

Psički sta v trenutnem začasnem domu postali najboljši prijateljici. Skupaj ne delita le posodice z vodo, kavča in igrač; skupaj delita tudi žalostni zgodbi o surovih ljudeh, osamljenosti in strahu. Sta zelo radovedni, igrivi, radi imata pse in mačke, obožujeta dolge sprehode in crklanje na kavču.  

Tita je stara 1 leto in ima rada vsako živo bitje. Je zelo zaupljiva, ubogljiva in lepo hodi na povodcu. Bernie je stara 2,5 leti, ker ima za sabo grozno preteklost, je plaha in potrebuje več časa za prilagoditev na novosti. Ko se enkrat navadi človeka, zelo rada spleza v naročje in nastavlja svoj trebušček za čohljanje. Obe psički sta vajeni čistoče in bivanja v hiši, v odsotnosti lastnikov pridno čakata na kavču, ne uničujeta stvari in ne lajata. Ker sta zelo živahni, si želita lastnike, ki bi jima omogočili veliko gibanja - dolgih sprehodov in metanja žogic.

Bernie in Tita v ozadju
Tita in Bernie - psički, srednje rasti (17 kg)
Prijazna TITA, starost: 1 leto
Navihana BERNIE, starost: 2,5 leti
Bernie pri igri

 Prosim, pomagajte jima najti nov dom, saj v trenutnem začasnem ne moreta ostati dolgo.

KONTAKT: DZZŽ Posavje - 051/859 359
 
 

Ni komentarjev:

Priljubljene objave: