ponedeljek, 3. september 2012

ZA pse: Krk - Baška

Morda je kriv Twix ali pa sem bila letos le bolj pozorna na veliko število psov, ki so svoje kosmate repke namakali v Hrvaško morje. Odločitev za destinacijo je bila spontana, podala sva se "za nosom", vsekakor pa upoštevala priporočila živaloljubcev s portala Pes-moj prijatelj. Pristala sva na Krku, v strogem centru Baške. Za pridevnik "strogi" sva sicer plačala kar mastne apartmajske denarce, a krasno okolje je odtehtalo svoje.

Pasja plaža je bila iz najinega balkona majhna pika na drugem koncu obale. Tako majhna, da sva vsako jutro pred podvigom vzdihovala, med potjo prekleto švicnila ter se kot mala otroka, skupaj s pregorelim Twixom, vrgla v kristalno čiste valove.


S Twixovimi prvimi počitnicami sva zelo zadovoljna. Baška toplo sprejema pse, dovoljeni so v restavracijah, ljudje jih radi pocrkljajo, pasja plaža pa je odlična. Temperature morda niso bile v zadnjem tednu tako visoke, a senca, ki po dopoldnevu pade na pasji predel, se kar prileže. Plaža je kamnita, z manjšimi peščenimi predeli, opremljena s košem za iztrebke (sicer ga ta izvensezonski teden niso izpraznili) ter dvema smetnjakoma za odpadke. Lastniki psov vzorno pobirajo smeti, psi pa so večinoma lepo socializirani. Naš Twix se sicer od napada še ni sprijaznil z velikimi črnimi psi, vendar se je z manjšimi predstavniki odlično ujel.


Ni komentarjev:

Priljubljene objave: