sobota, 16. julij 2011

Prijetno hladno v vročini

Prav nepredstavljivo je življenje pod kilogrami puloverjev, kjer se skrivajo razgreta telesca naših najboljših prijateljev. Kako psu omogočiti normalno delovanje v času, ko se svet zaradi velikih temperatur kar topi pod našimi nogami?

"Cooler dog bed"
Cooler dog bed je najbolj zaželjen pripomoček v ZDA, v zadnjem času pa postaja popularen tudi na naših tleh. Gre za mehko ležalno podlogo, napolnjeno z vodo in kristali. Le-te absorbirano telesno temperaturo iz krvnega obtoka vračajo v ozračje, podloga pa ostaja prijetno hladna po več ur. Zaradi spominske pene ima hladilna blazina sloves terapevtskega pripomočka, ki blagodejno učinkuje pri vseh psih, ki imajo težave s sklepi.

Cena izdelka: okoli 130eur (odvisno od velikosti)
 "Hladilni ovratnik"
Posebni ovratnik se aktivira z vodo in zrakom. Psu omogoča prijetno hlajenje med aktivnostmi in ga ohlaja tudi do 6 ur. Priporočljiv je predvsem za pse, ki težje prenašajo visoke temperature, ki imajo srčne bolezni ali pa so zelo aktivni.

Cena izdelka: okoli 10eur (odvisno od velikosti)



"Dogloo"
"Pasji iglu" je dobro izolirana hiška, kamor se pes lahko skrije v času najvišjih temperatur.

Cena izdelka: 60 - 150 eur (odvisno od velikosti)



"Cooling jacket"
Hladilni jopič deluje na podoben način kakor zgoraj omenjena ležalna podloga. Iz telesa absorbira temperaturo ter jo vrača v ozračje, hkrati pa psu omogoča normalno delovanje v najbolj vročih dneh.

Cena izdelka: okoli 40 eur (odvisno od velikosti)

Pozor: če je pes izpostavljen sončnim žarkom in ima svetlo kožo, ga je priporočljivo namazati s sončno kremo (zlasti koren smrčka).

Ni komentarjev:

Priljubljene objave: